İçerik değiştir



Serdar Akar’Dan Yeni Bir Dizi: Mor Menekşeler


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 02.12.2011 - 18:25


Ekranlarda 1950′lerde üç kabadayının ekseninde dönen yeni bir dönem ve mahalle hikayesi başlıyor: Mor Menekşeler…Usta yönetmen Serdar Akar’ın yönettiği dizisinin yapımcılığını Tarkan Karlıdağ / Adam Film üstleniyor.

Gönderilen Resim

Ankara’da geçen hikayenin çekimleri Eskişehir Odun Pazarı’nda gerçekleştirildi. “Mor Menekşeler” de, 1950’li yılların atmosferini oluşturmak için 20 kişilik dekor ve aksesuar ekibi 2 ay boyunca çalıştı.30 ayrı mekanın kurulduğu ve düzenlendiği dizinin başrollerini

SARP LEVENDOÐLU (KABADAYI AKİF),
UMUT KURT (HAYALİ ÖMER),
ÖMÜR ARPACI (SARI FİKRET),
SİNAN TUZCU (DEDO),
NİLAY DENİZ (CEVRİYE),
GÜVEN KIRAÇ (FAKİR ŞÜKRÜ),
ZAFER ALGÖZ (YORGANCI İSHAK),
AYÇİN İNCİ (KÖFTE LEMAN) paylaşıyor…

55 kişilik ekip ve 30 kişilik oyuncu kadrosuyla çekimleri devam eden dizi için 500 adet özel kostüm dikildi. İstanbul ve diğer illerden 10 adet dönem arabası getirtildi. Ankara’nın genel görüntüleri ve animasyonları için 6 kişilik bir ekip çalışmayı sürdürüyor.

“Gün olur devran döner, herkes unutur, siz unutmayacaksınız!”

“Mor Menekşeler” 26 Eylül saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.
Yönetmenliğini Serdar Akar’ın, senaryosunu Levent Cantek’in kaleme aldığı dizide, 1950-1971 yılları arasında yakın arkadaş olan, henüz yirmili yaşlarının başındaki üç delikanlının hikâyesi anlatılıyor.

Gönderilen Resim

Konusu:

1950-1971 yılları arasında Ankara’da geçen Mor Menekşeler, yakın arkadaş olan, henüz yirmili yaşlarının başındaki üç delikanlının hikâyesi. Babalarını aynı iş kazasında kaybeden Hayali Ömer, Kabadayı Akif ve Sarı Fikret kardeş gibi büyümüşlerdir. Bir kenar mahalle olan Eskitepe’de geçen hikâyede, üç genç, başta Yorgancı İshak olmak üzere, mahallelinin maddi ve manevi yardımlarıyla yetişmişlerdir. Kavgacı ve dayanışmacı Eskitepe de, dizinin ana karakterlerinden biridir. Üç gencin delikanlılıktan kabadayılığa uzanan çarpıcı serüvenleri aşk acısı, ihanet, zorbalık ve şiddetle harmanlanır. Ankara’nın namlı kabadayılarından Fakir Şükrü ve yeğeni Dedo ile karşılaşmaları onların kaderlerini değiştirir. Dedo, amcasının kanun dışı işlerinden edindiği serveti ve caydırıcı gücü, ticaret ve siyasetle artırmaya çalışır. Üç Eskitepeli genç, Fakir Şükrü ile Dedo’nun hizmetine girerler. Bu yeni başlangıç, her üçünün de ahlaki ve vicdani çöküntüsünü ve giderek birbirlerine düşmanlık beslemelerini beraberinde getirir. Dizi, erkekler dünyasını temel alırken, aynı zamanda, Cevriye, Gecekuşu Sabiha, Köfte Leman, Samsunlu Hayriye, Terzi Faikanım gibi güçlü ve renkli kadınların hikâyelerini de anlatır. Mor Menekşeler, Demokrat Parti’nin yıldızının parladığı dönemde geçer. O yılların siyasi iklimi, gündelik yaşamın dönüşümü, futbol ve yeraltı âleminden de kesitler sunar.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli